Hvad er stofbind?

Opslået af Louise Seerup den

Stofbind er et bæredygtigt alternativ til engangsbind. Stofbind er et hygiejnebind syet i stof som kan bruges igen og igen. Det skal vaskes efter hver brug. Det kan også bruges sammen med andre menstruationsprodukter såsom en menstruationskop.   

Stofbindet består af en top/forside, en skjult kerne og en bagside. Forsiden er den siden som vender op mod huden, den er af bomuld og dejlig blød mod huden. Kernen består af flere forskellige tekstiler, bl.a bomuld, samt et super sugende stof kaldet zorb. Zorb er et helt særligt tekstil som er utrolig absorberende. Det kan suge 10 gange sin egen vægt på 2 sekunder. Bagsiden består af softshell, som de fleste kender fra regnjakker.

Stofbind og genanvendelige bind

 

Stofbind kommer ofte i forskellige modeller, de kan både være forskellige i formen, udseende og mængden de kan suge. De opdeles typisk i, dagsbind natbind og trusseindlæg. Der findes også særlige stofbind til efterfødsel.  

 

Fordele ved stofbind:

  1. Det giver en bedre komfort at bruge stofbind. Det føles rare mod huden og mindsker gener som rødme og hudirritation. Det hjælper særligt dem som får eksem ved brug af engangsbind.
  2. Stofbind lader huden ånde. Så du undgår at føle, at dit underliv er indelukket i et bind af plastik.
  3. Du undgår kemiske stoffer i dit underliv. Bl.a. klor som ofte bruges som blegemiddel i engangsbind.
  4. Super absorberende. Stofbind suger langt bedre end engangsbind og du behøver ikke skifte bind så ofte.
  5. Det er mere bæredygtigt og miljøvenligt og du sparer miljøet for gennemsnitlig 15,3kg affald om året.  
  6. Du sparer penge, for det er i længden langt billigere i det lange løb. En kvinde bruger i gennemsnit 12.000 engangsbind og tamponer i sit liv. Det koster ca. 1,5 - 2 kr stk. Det giver en besparelse på op mod 24.000kr.
  7. Du undgår lugtgener. Blod som kommer i kontakt med de kemiske stoffer i engangsbind afgiver lugt. Det slipper du for.
  8. Stofbind er smukke og feminine. Stofbind fås i flotte farver, så du kan vælde lige det du er i humør til.
  9. De passer til alle kroppe og blødninger. Stofbind sys i flere modeller, så du kan vælge præcis den model som passer til din krop eller blødningsmønster. Måske bløder du mest foran eller meget kraftigt. Men du kan også vælge at få specialsyet lige det du ønsker.

 

 

Ulemper ved stofbind:

Personligt mener jeg ikke der er nogen ulemper, men det tager lidt ekstra tid i forbindelse med vask og tørring af stofbindende, da de genbruges. Så i stedet for at smide det brugt bind ud, smider du det i en pose/wetbag indtil det vaskes.

Ofte handler det om at ændre lidt på sin rutine og det føles hurtigt helt naturligt. 

 

Men hvordan bruger jeg stofbind?

Se min guide til hvordan du bruger stofbind og min vaskeanvisning

 

Hvis overvejer om stofbind kunne være noget for dig, kan du se dem her:

Køb stofbind her

 


Del dette opslag



← Ældre opslag Nyere opslag →